Виртуозите от „Трите гозби“ в Банкя „Готвим точно така, както готвим за собствените си деца“
Защо ги наричаме „виртуози“? Защото могат да превърнат всяко запустяло помещение в уютно място за кулинарни приключения.
Представяме ви голямото ресторантьорско семейство на Венелина и Пламен Вънови. След ковид кризата те напускат родния Плевен и се установяват в София, водени от мотивацията, че "ако умът може да си представи нещо – можеш да го направиш, стига да вярваш в това на 100%", както казва Арнолд Шварценегер.
Защо ги наричаме „виртуози“? Защото могат да превърнат всяко запустяло помещение в уютно място за кулинарни приключения. Работят със златни ръце, сърце, пълно с любов, и неотменна доза талант, водени от девиза: „Един за всички – всички за един!“ Според тях пътят към успеха — било то в семейството, в дома или в професията — минава през труд, постоянство и искрена отдаденост.
„Като студенти в Свищов често пътувахме, за да помагаме в заведението на родителите ми. Те също са икономисти и откриха първото частно заведение в района. В дома ни винаги беше пълно с гости, затова ресторантьорството се превърна в естествен избор.“, споделя Венелина. „Не всеки умее да посреща гости, но нашите родители го правеха с финес. Така се влюбихме в тази професия.“
Днес семейство Вънови отглежда не само двете си пораснали деца, но и десет „вкусови рожби“ – заведенията „Монти“, „Синьорина“, „Снежи“, „Български корен“, „Пъзелчето“, „Катерини“, „Лежерно“, „Вретено“, „Трите гозби“.
Главата на семейството и мастър шеф Пламен подчертава, че готвенето е преди всичко отговорност: „Тялото е храм на душата. Ако го храним с некачествена храна, не можем да очакваме то да работи добре.“ В кухнята му няма място за палмова мазнина, яйчен меланж или имитиращи продукти. „Готвим така, както готвим за децата си – с любов и грижа. Защото искаме те да са здрави.“
Вкусни ли са ястията? Елате и преценете сами. Само ще издадем, че тайната им съставка е... любов – към храната, към хората, към изкуството да създаваш уют.
А ако си мислите, че Венелина се изчерпва с ресторантьорството – помислете пак. Тя е създателката на първите български пъзели с марката „Вретено“. Единствената безплатна пъзел-галерия в България се намира именно в Банкя – в градината и салона на Гостилница „Трите гозби“. Колекцията ѝ включва над 150 000 парченца, част от които са изложени там, превръщайки всяко хранене в истинско визуално и вкусово изживяване.
А на финала – подарък в рими от дъщерята Снежи, фотограф и рекламист по професия, но по душа – поет:
Събудил се днес рошав Ябълков пай,
цяла сутрин чуди се и се май:
кафе ли да пие, или да си запари чай?
А на топлата витрина кротко Кюфтето тупа,
и послушно се подрежда до г-жа Супа!
Свинското пък, за разкош,
се полива с гъбен сос.
Леля Зелка морковите сбира,
че то си стана време за наливна бира!
Срамежливо се подава и Боба:
„Дали ще ме избере днес народа?“
За поръчки: 0896 650 377
Доставка до адрес и офис в Банкя и Иваняне – всеки ден между 12:00 и 16:00 ч.
Минимална поръчка: 20 лв.
Доставка: 3 лв., безплатна над 40 лв.
10% отстъпка за редовни групови поръчки до офис.
Коментари